Hoppa till innehåll

The Secret Keeper av Kate Morton

22 mars 2014

En solig sommardag blir den sextonåriga Laurel vittne till en fasansfull händelse i familjens trädgård i det idylliska Suffolk. Ett brott begås, men hon förstår inte riktigt vad det är som sker och familjen talar aldrig mer om saken.

Som vuxen är Laurel en firad skådespelerska men hon bär ständigt den mörka hemligheten inom sig. När så hennes mor närmar sig livets slut bestämmer sig Laurel för att söka sanningen. Plågad av minnena från den där dagen för femtio år sedan, återvänder hon till föräldrahemmet. Hon börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Det är berättelsen om tre främlingar från skilda världar – Laurels mor Dorothy, Vivien och Jimmy – som av en händelse möts i London och vilkas liv blir ödesdigert sammanflätade. Den sanna historien visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.

Beskrivningen av boken hämtad från Forum Bokförlag

——————-

Det här är en intressant bok på så sätt att den inte är klassificerad som en deckare, även om den naturligtvis skulle kunnat vara det eftersom hela handlingen är centrerad kring åtminstone ett mord.

Men boken är naturligtvis intressant även på andra sätt. Den växlar mellan olika tidsperioder, från 30-talet och 60-talet till nutid, och olika berättarjag. Och det är skickligt gjort och jag upplevde det som snudd på omöjligt att lägga ifrån mig den innan jag förstått hur allt egentligen hängde ihop.

Jag vill påstå att det faktiskt är ganska sällan som upplösningen av böcker lyckas överraska mig men den här lyckades faktiskt.

Jag rekommenderar gärna den här boken.

Kate Mortons officiella hemsida

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: