Hoppa till innehåll

Journal 64 av Jussi Adler-Olsen

22 mars 2014

Grymhet, tvång och förnedring tillhörde vardagen på kvinnohemmet på ön Sprogø. Dit kom Nete Hermansen – och hon trodde att hon lyckats ta sig därifrån. En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på en av Avdelning Q:s hittills svåraste utredningar. Vilka hemligheter finns i Netes förflutna? Vad var det egentligen som hände med henne och människorna omkring henne?

Snart går det upp för Carl Mørck och hans assistenter Assad och Rose att fallet bara är en del av något betydligt större. Det handlar om fruktansvärda övergrepp – som fortfarande pågår. Samtidigt får Carl Mørck problem på det privata planet när han blir misstänkt för mordet på sin farbror.

Beskrivning av boken hämtad från AdLibris

————————

Jag trodde inte det var möjligt men den fjärde boken om Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen är faktiskt ännu bättre än de tidigare.

Inte bara fördjupas och utvecklas huvudpersonerna; Carl Mørck, Assad, Rose och även Carls växande skara av inneboenden, intrigerna blir mer finslipade, väl sammanhållna och överraskande.

För en gångs skull vill jag påstå att jag stod helhjärtat på den sökta brottslingens sida och ansåg hen vara ett oförtjänt offer som inte bara förtjänade att komma undan utan borde ha fått lyckats fullt ut med sitt uppsåt.

Jag ger den här boken en mycket stark rekommendation.

Jussi Adler-Olsens officiella hemsida

Läs också Annikas recension av samma bok

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: