Hoppa till innehåll

Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

22 mars 2014

Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit ”Hjälp”.

När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.

Beskrivning av boken hämtad från AdLibris

———————–

Jag tyckte när jag läste den här boken att Jussi Adler-Olsen går från klarhet till klarhet. Det finns stora inslag av humor i den här boken; framförallt i betraktelserna och beskrivningarna av Carl Mørck och hans kollegor.

Men det är också en av de grymmaste och mest spännande böcker jag läst på länge. Så pass stark faktisk att jag är villig att frångå min ‘börja från början om det är en serie’-tes och säga att om ni bara ska läsa en deckar i år – läs den här!

Jussi Adler-Olsens hemsida

Som vanligt har Annika på ALKB skrivit en utförligare och bättre recension

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: