Hoppa till innehåll

Lärjungen av Hjort / Rosenfeldt

17 februari 2013

hrlarjungenSebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.

Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde – en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.
Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom – och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.

(Beskrivning av bokens handling hämtad från Norstedts.)

———————————-

Det är konstigt att jag kan läsa engelsk och amerikansk kriminallitteratur som är centrerad kring någon form av seriemördande psykopat, men när det är en svensk bok får jag plötsligt väldigt svårt för den typen av litterära karaktärer. Troligen känns det mer verkligt när handlingen är förlagd till Sverige och i verkligheten vill jag inte veta av några seriemördande psykopater.

Bortsett från det tycker jag att det var en bra bok. Egentligen gillar jag inte alls Sebastian Bergman, och i den här boken är hans beteende till stor del otroligt irriterande, men har är onekligen intressant. Och den som jag verkligen gillar och hejar på är Torkel, jag kommer att fortsätta läsa den här serien för att få veta hur hans liv ska utveckla sig.

Jag kan absolut tänka mig att rekommendera den här boken. Den är välskriven och har bra driv.

Hjort / Rosenfeldt ges ut av Norstedts.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: