Hoppa till innehåll

Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel

20 oktober 2012

I min ambition att läsa fler svenska och nordiska kriminalromansförfattare köpte jag Kommer aldrig mer igen. Den hade ju trots allt nominerats som Årets Svenska Kriminalroman 2011 av Svenska Deckarakademin (priset gick dock till Viskleken av Arne Dahl) och redan översatts till ett flertal andra språk.

Det här är en fasansfull bok. Om det inte vore för fall som Kampusch och Fritzl skulle den här boken kännas alltför otrolig. Och det jag frågar mig genom hela boken är om vi någonsin kommer att förhindra att människor utsätter varandra för fruktansvärda förödmjukelser och grymheter.

Jag funderar också mycket på de kedjereaktioner som olika händelser kan orsaka, hur komplicerad den mänskliga hjärnans och dess logiska resonerande är och hur snett det kan bli.

Jag kan tänka mig att det finns en hel del i den här boken som många skulle kunna finna anstötliga och skulle därför vara lite försiktig och kanske inte rekommendera den till vem som helst. Men jag tycker att det var en både spännande och tänkvärd läsning.

Hans Koppel ges ut av Telegram bokförlag

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: