Hoppa till innehåll

Broken av Karin Slaughter

20 maj 2012

Sara Linton är tillbaka i Grant County efter fyra år för att träffa familjen. Hon kör omvägar för att försöka slippa konfrontera minnen som kommer att plåga henne och hon vill inte träffa någon annan än sin familj. Framförallt vill hon inte träffa Lena Adams.

Men när en ung kvinna har hittats mördad häktas en av Saras före detta patienter och han bönar och ber om att Sara ska komma och prata med honom.

Så Sara åker motvilligt ner till polisstationen men när hon kommer dit hittar hon sin före detta patient död i sin cell. På väggen har han skrivit ‘Not me’. Nu blir Sara engagerad i att förstå vad som hänt och tar tillfälligt på sig rollen som rättsmedicinare igen.

Eftersom hon inte litar på polisen i Grant County kontaktar hon Georgia Bureau of Investigation som skickar Will Trent att utreda fallet. Will känner sig ensam och utsatt utan sin partner Faith Mitchell som är hemma i väntan på sin förlossning.

Will tar ändå tag i att undersöka fallet och intervjua samtliga inblandande. Utan tidigare relation till någon av dem ser han mer objektivt på dem och tolkar saker annorlunda än Sara. Kommer det att lösa fallet tillsammans eller kommer deras olika tolkningar förstöra deras vänskap?

——————————

Jag har väl skrivit tillräckligt ofta om Karin Slaughter för att det ska ha framgått att hon är en av mina favoritförfattare. Hon skriver bra och lyckas blanda obeskrivlig grymhet med empati och försoning.

Lena Adams är en av hennes karaktärer som jag både irriterar mig på och känner sympati för. Hon har gått igenom mycket och tagit en del dumma beslut, men hon är egentligen inte ondskefull utan menar väl.

Lena spelar en stor roll i den här boken, liksom den olösta konflikten mellan henne och Sara Linton. Upplägget lämnar utrymme för flera möjliga utgångar vilket skapar stor spänning genom hela boken.

Jag rekommenderar mycket gärna den här boken, liksom alla andra böcker av Karin Slaughter.

Karin Slaughters officiella hemsida

De tre första delarna av Grant County-serien översattes av Prisma, numera Norstedts Förlag, men finns inte att köpa som nya längre.

Telegram Förlag har gett ut de två första böckerna i den så kallade Georgia-serien, om Will Trent, på svenska.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: