Skip to content

Misery Bay av Steve Hamilton

19 maj 2012

I bitterkalla januari hittas en ung man hängd från ett högt träd i Misery Bay vid Lake Superior.

Inte lång därifrån har Alex McKnight fortfarande inte hämtat sig helt från förra gången han övertalades att ta sig an ett fall som privatdetektiv. Något han planerar att aldrig göra igen.

Men i mars blir han kontaktad av den sista personen han någonsin tänkt sig skulle be om hans hjälp. Och just på grund av vem det är som frågar blir det omöjligt för Alex att säga nej.

Å andra sidan är han bara ombedd att försöka få svar på några frågor relaterade till ett självmord. Inget som borde leda till samma typ av ondska som han tidigare blivit utsatt för. Den typ av ondska som krävt hans partners liv och gjort att han själv har en kula kvar invid sitt hjärta.

Men den till synes enkla sökningen efter information leder till en mardröm av våld och en jakt på en hänsynslös mördare.

——————————

Steve Hamiltion är ytterligare en författare som jag började läsa i och med att han gav ut sin första bok i serien om Alex McKnight, A Cold Day in Paradise.

Han skriver med en ganska typisk nordamerikansk privatdetektivromansstil. Språket är ekonomiskt och med i princip allting återgett från privatdetektivens perspektiv.

Det förekommer också en hel del våld, även om det inte är så mycket ‘slå först och fråga sedan’ som i vissa andra hårdkokta privatdeckarböcker.

Och jag gillar dem. Hamiltons böcker är intelligenta och personerna i hans böcker intressanta och trovärdiga. Jag tycker om Alex McKnight som person och som utredare.

Den senaste boken om McKnight innan den här kom ut 2006 så jag trodde att han lagt ner serien och blev därför mycket glad när jag hittade den här boken vid ett bokaffärsbesök. Ännu bättre tycker jag att det är att det kommer en ny bok i serien redan nu i sommar.

Jag rekommenderar gärna den här boken och serien om Alex McKnight av Steve Hamilton.

Steve Hamiltons officiella websida

Den enda av hans böcker som jag hittar på svenska är en fristående roman som heter The Lock Artist på engelska och Tystnadens gåta på svenska. Eftersom jag har svårt för böcker med en brottsling som huvudperson har jag inte läst den. Men den verkar ha fått fina recensioner så kanske ska jag ändra mig.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: