Skip to content

Edge av Jeffery Deaver

19 maj 2012

Corte arbetar för en organisation som har som uppgift att skydda utsatta personer. Ofta handlar det om viktiga rättegångsvittnen men ibland är det inte helt uppenbart varför personen är hotad.

Corte och hans medarbetare för den som behöver skyddas och dennes närstående personer till en hemlig säker plats. Något som gör dem själva utsatta och Cortes chef och mentor torterades och mördades av Henry Loving medan Corte bara kunde höra på via mobiltelefonen.

Henry Loving är expert på att leta rätt på och få fram vad det är för information de har som kan skada hans klient. Corte och Loving är båda strategiska experter och använder sina kunskaper för att kunna överlista varandra.

Frågan är vad Corte prioriterar högst, att skydda sin skyddsling eller att försöka få fast Loving. Och vem som kommer att överleva deras rivalitet.

————————-

Jeffery Deaver är en författare som åtminstone med böckerna i serierna om den förlamade brottsplatsutredaren Lincoln Rhymes och brottsutredaren Kathryn Dance från California Bureau of Investigation alltid levererar det man förväntar sig. Han skriver spännande bladvändare med många oväntade vändningar.

I de tidigare nämnda böckerna finns också en hel del polisutredningsarbete och till viss del finns det även i den här boken. Men även om det finns en del hjärngymnastik för läsaren är den här framförallt för den som gillar action. Här bjuds på biljakter och skottväxlingar.

Jag rekommenderar gärna boken till dem som gillar böcker i den stilen, men själv föredrar jag böckerna om Lincoln Rhymes och Kathryn Dance.

Jeffery Deavers officiella hemsida

Jeffery Deaver ges ut på svenska av Norstedts Förlag

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: