Hoppa till innehåll

Dödergök av Katarina Wennstam

17 maj 2012

I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.

Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna.

Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

(Beskrivning av handlingen hämtad från Bonnier Pocket.)

———————————

Jag tyckte om Katarina Wennstams första skönlitterära bok, Smuts, men om den kändes lite som en första bok är det här en fullfjädrad spänningsroman.

Intrigen är trovärdig och gripande, personerna i boken mångfacetterade och mänskliga och boken är upplagd på ett sätt som gör den mycket svår att lägga ifrån sig innan den är slut.

Jag rekommenderar mycket gärna den här boken. Den är inte bara spännande läsning, den väcker tankar och funderingar som oroar och stannar kvar.

Katarina Wennstams officiella hemsida

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: