Hoppa till innehåll

Blodröd måne över Villette av Ingrid Hedström

17 maj 2012

Orientexpressen blir inte den upplevelse den belgiska undersökningsdomaren Martine Poirot väntat sig. Långt hemifrån, på ett smutsigt och slitet tåg, fast i snön på Balkan, befinner hon sig plötsligt mitt i en mordutredning.

Mordet visar sig ha mörka trådar såväl bakåt i tiden som in i den närmsta framtiden. I Villette mördas kort därefter fru, dotter och barnbarn till en omtyckt lärare.

Snart befinner sig Martine härva av hämnd, hat och hemligheter där trådarna sträcker sig från Sydfrankrike till Stockholms skärgård och till en hemlig organisation över gränserna.

Samtidigt som Martine kämpar med en personlig tragedi kommer hon närmare den skrämmande sanningen och ett möte med en mördare utan nåd.

(Beskrivning av handlingen hämtad från Alfabeta Förlag.)

——————————————

På många sätt följer den här boken samma mönster som Ingrid Hedströms tidigare böcker om undersökningsdomare Martine Poirot. Men jag tycker att den tar ett steg framåt vad gäller utvecklingen av Martine, vi får veta mer om henne än tidigare och åtminstone jag kan inte låta bli att lida med henne. Det gäller också att vara vaken när man läser den här boken då allting och alla inte är vad de verkar eller utger sig för att vara.

Jag fortsätter att rekommendera den här serien med samma motivering som tidigare; trots vissa invändningar tycker jag att Hedström bygger upp sina böcker på ett smart sätt, personerna i böckerna är intressanta och jag uppskattar att böckerna har karaktären av en mer traditionell pusseldeckare.

Ingrid Hedströms officiella hemsida

(Erika: Om du skulle råka läsa det här så är just den här boken inte för dig. Inte nu iallafall.)

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: