Skip to content

The Drop av Michael Connelly

27 december 2011

Harry Bosch jobbar fortfarande kvar hos polisen med så kallade ‘kalla fall’. Fall som tidigare inte kunnat lösas men där dna-tekniken nu kan ge nya ledtrådar.

För Bosch finns det inget mer tillfredsställande än att kunna ta fast en mördare som trott att han kommit undan eftersom så lång tid har gått sedan brottet begicks. Men Bosch börjar bli äldre och närmar sig den dag då han måste gå i pension – The Drop.

Trots att detta oroar honom är han på helspänn och mycket angelägen att något fall ska ges till honom när månadens dna-fynd kommer in. Och han får ett fall, men inte för att han var den som skickat in dna för testning.

Det resultat som kommit fram verkar först helt rimligt. Ett blodspår från ett våldtäkts- och mordfall har kopplats till just en våldtäktsman. Problemet är att han bara var åtta år gammal när det brottet begicks. Har någon polis råkat skicka in fel bevismaterial, har laboratoriet gjort ett misstag eller finns det någon annan förklaring?

Bosch har dock inte hunnit mer än börja försöka hitta en förklaring när han blir kallad till ett aktuellt dödsfall. Den tidigare polishöjdaren Irvin Irving som numera blivit lokalpolitiker som bland annat drivit igenom budgetneddragningar för polisen har begärt just Bosch som utredare.

Den man som fallit till sin död från sitt hotellrum på Chateu Marmont var nämligen Irvings son. Irving är övertygad om att hans son har blivit mördad.

Bosch blir beordrad att prioritera Irvings död, men han kan inte släppa den utredning som tyder på att någon mördat kvinnor i trettio år och kommit undan med det. Frågan är om han kommer kunna lösa något av fallen innan polisen bestämmer sig att droppa honom.

—————————-

Det finns egentligen inte så mycket jag kan skriva om den här boken som jag inte redan skrivit om andra av Michael Connellys böcker. Jag är ju en stor beundrare både av Michael Connelly och Harry Bosch.

Någonting i Connellys sätt att skriva gör att jag omedelbart dras in i berättelsen och sedan helst inte släpper boken förrän den är slut. Det var samma sak med den här boken.

Att den dessutom handlar om två fall som är komplexa och leder i oväntade riktningar, något som kräver läsarens uppmärksamhet för att hänga med och åtminstone hålla jämna steg med Bosch är bara en fördel i mina ögon.

Jag rekommenderar mycket gärna den här boken.

Michael Connellys officiella hemsida

Michael Connelly ges ut på svenska av Norstedts

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: