Hoppa till innehåll

A Fear of Dark Water av Craig Russell

30 oktober 2011

Jan Fabel och hans elitgrupp av utredare inom Hamburgs mordkommission har en längre tid jagat den så kallade The Network Killer, en serievåldtäktsman och mördare. Namnet är dubbelbottnat, dels hittar mördaren sina offer via olika sociala nätverk på internet och dels dumpar han sina offer i Hamburgs nätverk av kanaler.

När Hamburg drabbas av en stor storm och torson av en kvinna förs i land av översvämningsvattnet tas det för givet att det är ytterligare ett offer av The Network Killer. Men för just det här offret tas utredningen i en oväntad riktning, mot miljöorganisationen Pharos.

Utredningen hamnar då i ett mer känsligt politiskt läge eftersom Pharos är starkt inblandade i den stora miljökonferens som ska hållas i Hamburg. Det visar sig dessutom vara extremt svårt att få information om och från någon involverad med Pharos som uppvisar tecken på att vara en kult snarare än en affärsverksamhet.

—————————

Den här boken har en lite annorlunda ton än de tidigare Jan Fabel-romanerna. Större fokus på moderna företeelser som miljöfokus och socialiserande på virtuella mötesplatser än polisarbete.

Men personligheterna är fortfarande skickligt och intresseväckande beskrivna. Det är inte alltid lätt att veta vem som är ond och vem som är god. Det är inte heller nödvändigtvis så att någon är antingen eller.

Boken är riktigt spännande också. Några IT-relaterade händelser i boken är direkt skrämmande när man föreställer sig att det skulle hända en själv.

Jag rekommenderar gärna den här boken, men eftersom jag tyckt om hela Fabel-serien rekommenderar jag förstås att börja från början.

Craig Russells officiella hemsida

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: