Hoppa till innehåll

Dead Man’s Grip av Peter James

14 juli 2011

Det är mycket som pågår i Roy Graces liv just nu. Han har fått en ny chef som han vill bevisa sin duglighet inför, hans flickvän Cleo är gravid med deras barn och Roy har därför påbörjat processen att dödförklara sin fru Sandy som varit försvunnen i över tio år.

När en ung cyklist dödas i en trafikolycka med tre bilar inblandade verkar det först vara en tragisk olyckshändelse som kommer att få endast lagliga konsekvenser för de inblandade.

Roy hoppas kunna imponera sin chef och samtidigt lyfta fram sin vän och kollega Greg Branson genom att hantera fallet strukturerat och effektivt.

Men den unge cyklistens familj har andra planer. För dem är det inte tillräckligt med de bestraffningar som lagen kan utmäta. De vill att de inblandade ska lida och dö.

——————————–

Peter James lyckas fortsätta skriva om Roy Grace och de omkring honom på ett sätt som både känns trevligt bekant och fräscht. Han fångar tidsandan och inkluderar de små detaljerna som ger en verklighetsförankring. Han vågar också låta sina karaktärer utvecklas och förändras.

Han lyckas också bygga in spänning både i Graces privatliv och hans yrkesutövande. Redan från rad ett är jag fast i boken och vill helst inte lägga ifrån mig den. Och hela den sista tredjedelen höll jag i princip andan för att det var så spännande.

Visst finns det en del svagheter, bland annat ett mor-son-förhållande där de ena stunden inte står så nära varandra och nästa alltid stått varandra nära.

Eller det här med Graces försvunna fru Sandy. Visst kommer vi närmare lösningen på det mysteriet i den här boken, men det är fortfarande långt i från löst och i min mening börjar det bli lite för utdraget.

Men på det hela taget är det här en mycket bra bok och jag rekommenderar den helhjärtat, liksom hela den här serien.

Peter James officiella hemsida

Peter James ges ut på svenska av Damm Förlag

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: