Skip to content

Vanished av Joseph Finder

12 juli 2011

Även om Nick Heller arbetar som utredare och säkerhetskonsult åt en stor advokatbyrå handlar hans arbete inte alltid om att komma till roten av ett problem eller se till att någon ställs inför rätta för ett brott. Istället görs allt i klientens intresse, rätt eller fel.

För Nick som inte bara har en unik inneboende förmåga att se samband utan också en uppväxt och bakgrund, bland annat från arméns specialstyrkor, kan det vara svårt att släppa något oavslutat.

När hans brorson ringer och desperat ber honom om hjälp finner sig Nick snart i en utredning som han inser att ingen egentligen vill ska leda till sanningen.

Trots de risker det innebär och trots att Nick och hans bror inte alls kommer överens vägrar Nick ändå att släppa utredningen.

————————-

Joseph Finder betraktas mest som en thrillerförfattare och han har skrivit ett flertal fristående spänningsromaner, ofta med spion- eller militärtema. Tre av hans böcker finns översatta till svenska hos Bra Böckers Förlag.

Vanished är min första bekantskap med Joseph Finder och jag tycker att den var riktigt bra. Nick Heller är en sympatisk huvudperson. En ganska traditionell – för spännings- och kriminalromansgenrerna – ensamvarg på många sätt, men ändå intressant. En stor del av den här boken ägnas åt hans bakgrundshistoria, men skickligt invävt i handlingen.

Handlingen är också väl uppbyggd. Visserligen mycket amerikansk med vapen, våld och korruption, men jag upplever den som trovärdig och intressant. Intrigen är lagom komplicerad med flera oväntade vändningar och tempot gör det svårt att lägga ifrån sig boken.

Jag rekommenderar gärna den här boken.

Joseph Finders officiella hemsida

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: