Skip to content

Whispers of the Dead av Simon Beckett

12 juni 2011

Rättsantropologen David Hunter har flytt London och de händelser som kostade honom hans relation och nästan hans liv. Han har återvänt till ‘The Body Farm’ i Tennessee där han försöker leva ett stillsamt forskande liv.

Men hans mentor och före detta lärare Tom Lieberman ber honom följa med och assistera vid undersökningen av ett offer för ett sällsynt grymt mord.

Det visar sig vara bara det första i en serie av allt grymmare mord. David brottas med sina självtvivel och rädslor men hans professionella nyfikenhet är väckt och när han själv och hans kollegor visar sig vara i förövarens sikte blir det omöjligt att dra sig ur.

————————–

När jag läste den här boken slog mig tanken än en gång att jag kanske läst för många deckare och att det var därför jag ogillade den här boken så.

Jag tyckte riktigt bra om de första två böckerna om David Hunter, även om de inte direkt stannade kvar i mitt medvetande. Konceptet med en rättsantropolog som huvudperson var tilltalande och David Hunter verkade till att börja med vara en intressant personlighet.

Men i den här boken går det helt snett. Genom hela boken ägnar sig Hunter åt självtvivel och självförebråelser på ett sådant sätt att han missar helt uppenbara saker. För att sedan plötsligt göra de mest briljanta slutsatser. Det blir tröttsamt med hans gnäll men gör också hans beteende och tankar helt ologiska.

Lägg sedan till att Beckett tar till samtliga av de mest irriterande knepen inom deckargenren; den kursiverade mördaren, utpekandet av den uppenbare men naturligtvis inte rätte gärningsmannen, motstridigheter inom och mellan de rättsenheter som ska utreda brott samt, förstås, personlig fara för huvudpersonen.

Jag kan tyvärr inte rekommendera den här boken.

Simon Becketts officiella hemsida

Boken finns på svenska som Dödens viskningar från Minotaur Förlag

DNs Lotta Olsson var inte lika negativ till boken

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: