Skip to content

Sommardöden av Mons Kallentoft

15 augusti 2010

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns.

Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Beskrivning av bokens handling hämtad från Mons Kallentofts hemsida.

———————————

Den andra boken om Malin Fors och hennes kollegor vid polisen i Linköping utspelar sig i en lika varm sommar som den vi haft i år. Det bidrog säker till att dra in mig i boken, men framförallt är det här en skickligt uppbyggd och spännande historia.

Även i den här boken låter Kallentoft brottsoffren vara delaktiga i att aktivt föra bokens handling framåt. Det är skickligt gjort och tillför något som inte finns i många andra deckare.

Jag har lite svårt för Malin Fors. I den här boken är det dock lätt att förstå hennes besatthet för sitt arbete. Och såsom handlingen utvecklas börjar jag också känna sympati för henne.

Handlingen är också mycket mer drivande i den här boken jämfört med den första, mot slutet är det en riktig bladvändare som det är stört omöjligt att lägga ifrån sig.

Den här boken rekommenderar jag gärna som en bra svensk deckare.

Mons Kallentofts hemsida

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: