Skip to content

Blot av Håkan Östlundh

10 augusti 2010

En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig.

Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.

Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst.

Beskrivning av bokens handling hämtad från Ordfronts sida om boken.

————————————-

Eftersom den tredje boken, Terror, var precis så bra som jag hoppats och med extra kryddad av att jag själv befann mig på Gotland hoppade jag direkt på den här den fjärde boken om polisen Fredrik Broman som utspelar sig just på Gotland.

Den här har ett lite annorlunda upplägg då den berättas i tillbakablickar från Fredrik Bromans sjukhusbädd. Vissa av personerna i den här boken lever också ett liv som väl inte kan kallas vanligt. På sätt och vis kanske den här boken har mer gemensamt med de så kallade ”Golden Age”-deckarna än med de mer moderna polisromanerna.

Det gör den för all del inte sämre än de tidigare böckerna i serien. Även om jag själv spänt läste och bläddrade för att få vet hur det skulle gå för Fredrik Broman och nu desperat väntar på en ny bok i serien.

Jag kan bara upprepa min rekommendation av den här serien.

Håkan Östlundhs officiella hemsida

Ordfronts sida om Håkan Östlundh

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: