Hoppa till innehåll

The Case of the Missing Servant av Tarquin Hall

13 maj 2010

Vish Puri har grundat och driver Most Private Investigations Ltd i Delhi i Indien. Han anser sig själv vara, och menar att även andra håller med, den bästa privatdetektiven i Indien. Men han blir upprörd när han kallas för Indiens Sherlock Holmes eftersom Sherlock Holmes är en fiktiv person som löste fiktiva brott medan Puri och de problem han löser är högst verkliga.

I Indien är arrangerade bröllop fortfarande i högsta grad förekommande och en stor del av Puris verksamhet handlar om att se till att inga misstag görs i det synnerligen viktiga valet av livspartner till sitt barn. Men nu har Puri också ett större och mycket mer offentligt fall att utreda.

Advokaten Ajay Kasiwal från Jaipur har gjort sig impopulär genom att kämpa mot orättvisor och förtryck, även mot korruption inom storföretagande och rättsväsendet. Nu har han förstått att man tänker anklaga honom för mordet på hans försvunna hembiträde och han vill ha Puris hjälp att bevisa sin oskuld.

——————————————

Jag plockade så klart åt mig den här boken på grund av dess oemotståndligta rosa omslag. Det är jag glad för. Det är en charmig och ganska klurig bok inte helt utan spänningsmoment.

Det var extra intressant för mig att läsa en bok som utspelar sig i Indien eftersom vi har två personer där som vi samarbetar nära med.

Boken bekräftar min bild av Indien som ett land fullt av motsägelser, ett land som både strävar efter att bli modernt och högteknologiskt samtidigt som det strävar efter att bibehålla gamla seder och traditioner.

Jag är fortfarande tveksam till att själv besöka Indien på grund av mina egenheter och preferenser men jag ser fram emot att läsa nästa bok i den här serien och rekommenderar gärna den här boken.

Tarquin Halls officiella webbsida

Boken finns på svenska som Fallet med den försvunna tjänsteflickan från Forum Bokförlag

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: