Hoppa till innehåll

City of Fear av Alafair Burke

16 augusti 2009

Amerikansk (original) titel: Angel’s Tip
city of-fearStefanie, Jordan och Chelsea från Indiana har firat sitt vårlov i New York City. Sista kvällen klär de upp sig och går på nattklubb. När Stefanie och Jordan vill gå tillbaka till hotellet bestämmer sig Chelsea för att stanna och festa lite längre. Men när det är dags att åka till flygplatsen tidigt nästa morgon har Chelsea fortfarande inte kommit tillbaka till hotellet.

Det är polisdetektiv Ellie Hatcher och hennes bror som hittar Chelseas kropp när de joggar genom East River Park. Som första detektiv på plats blir Ellie huvudansvarig för utredningen av mordet på Chelsea. Och hon är framgångsrik, ganska snabbt har hon en i princip vattentät bevisning mot en av de unga män som sist setts med Chelsea Hart.

Men hon är själv inte helt övertygad. Varför var Chelseas vackra blonda hår klippt och försvunnet – precis som i tre andra dödsfall från nästan tio är sedan?

———————————

Det här är den andra boken av Alafair Burke med Ellie Hatcher som huvudperson. Jag tycker om henne som huvudperson; hon är intelligent, stark och modig utan att vara dumdristig.  Som karaktär är hon intressant, mycket av det mest dramatiska i hennes bakgrund behandlades i den första boken, Dead Connection, men även i den här boken lär vi oss mer om henne och hennes bakgrund.

Alafair Burke har själv en bakgrund som åklagare, och huvudpersonen i hennes tre första böcker är Samantha Kincaid som är åklagare i Portland, Oregon. Alafair träffade sin man via internetdating och det inspirerade henne att skriva Dead Connection där hon flyttade handlingen till New York där hon själv bor och skapade sin nya karaktär Ellie Hatcher. En huvudperson som är polis kan ju på ett mer trovärdigt sätt delta aktivt i utredningsarbetet än en distriktsåklagare som borde lämna det åt polisen.

Alla Alafair Burkes böcker är välskrivna och sinnrikt konstruerade, den som vill få tag i en lättläst, lagom klurig och spännande deckare kan gärna välja en av hennes böcker. Men eftersom jag skriver det här flera veckor efter att jag läste boken inser jag att jag visserligen minns boken, men att den ändå inte satt några djupare spår. Trots det rekommenderar jag hennes böcker under ovanstående premisser.

Vill man läsa något mörkare och tuffare kan man ju prova någon av hennes pappas böcker…

Alafair Burkes officiella hemsida

James Lee Burkes officiella hemsida (Alafairs pappa)

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: