Skip to content

The Bodies Left Behind av Jeffery Deaver

01 juli 2009

bodiesleftbehind En vårkväll registreras ett nödsamtal hos polisen. Samtalet kom från ett avlägset beläget fritidshus och bryts innan den som ringt hinner säga särskilt mycket. Eftersom man därefter inte lyckas komma fram på telefonnumret ber sheriffen sin vice sheriff Brynn att trots att hon egentligen är ledig att åka dit och undersöka vad som hänt.

När hon i princip är framme får hon besked att någon ringt från samma telefonnummer och sagt att det tidigare samtalet varit ett misstag. Men eftersom hon kört länge och hade en lika lång resa tillbaka framför sig bestämmer hon sig för att ändå stanna och bland annat be att få låna toaletten.

Men det hon upptäcker när hon kommer upp till huset är blod och två skjutna människor. Och mördarna anser sig inte färdiga så snart måste Brynn som förlorat både sin mobiltelefon och bil ta sig fram genom den vidsträckta och övergivna skogen för att undkomma mördarna.

———————————

Ovanstående beskrivning av handlingen har jag i princip stulit och översatt från bokens baksida. Det är nämligen egentligen omöjligt att rättvist beskriva handlingen i en bok av Jeffery Deaver utan att avslöja för mycket.

För Deaver är ofantligt förtjust i överraskande vändningar i handlingen. Ingen och ingenting är den eller det man tror. Och ibland när man vant sig vid den nya inriktningen vänder han på allting igen.

Bland Deavers böcker finns serien om den förlamade kriminologen Lincoln Rhymes och hans partner Amelia Sachs. Den första, The Bone Collector (I samlarens spår) blev också film med Denziel Washington och Angelina Jolie. I den serien är hans intriger ofta snillrika och roliga att försöka lista ut, även om de otaliga handlingspiruetterna förekommer också i vissa av dessa böcker.

Jag skulle framförallt rekommendera hans böcker till dem som vill läsa spännande bladvändare där man inte kan vara säker på hur det ska sluta förrän boken faktiskt är slut.

Jeffery Deavers officiella hemsida

Jeffery Deaver ges ut på svenska av Norstedts

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: