Skip to content

The Kill Call av Stephen Booth

18 maj 2009

killcallThe Peak District är fyllt av historia och traditioner. En tradition som man håller fast vid trots att lagstiftning tvingat fram vissa ändringar är rävjakten. En polishelikopter som bevakar området för att hålla övrig polis informerade om hotande sammandrabbningar mellan jaktlag och jaktmotståndare upptäcker ett lik på heden.

Samtidigt har larmtjänsten fått ett anonymt samtal om en kropp i en övergiven byggnad nästan en kilometer bort. Medan Diane Fry försöker lista ut hur offret flyttats och följer hans fotspår bland stallar och slakterier följer Ben Cooper ledtrådar som tar honom på en resa bakåt i tiden.

För övrigt i deras liv är det tvärtom Diane som verkar röra sig bakåt i tiden, medan Bens liv utvecklas framåt. Den nya kvinnliga chefen verkar sakna förtroende för Diane och ha fått upp ögonen för Ben. Det ökar spänningarna i deras relation och trots Bens försök till kommunikation verkar de stå längre ifrån varandra än någonsin.

————————–

Det här är den nionde boken om Diane Fry och Ben Cooper av Stephen Booth och om man tyckt om hans tidigare böcker kommer man inte bli besviken på den här heller. Det känns också som att Booth ger sina trogna läsare en honnör genom att ha namngett en restaurant i boken till Le Chien Noir.

Det här är ingen bok för de som vill ha en spännande bladvändare. Spänningen i Booths böcker ligger under ytan, i karaktärernas inre. Ingenting är egentligen svart eller vitt i hans böcker, men han utnyttjar gärna Dianes och Bens olikheter till att illustrera två sidor, olika åsikter om en företeelse vilket tvingar läsaren att skärskåda sin egen ståndpunkt och överväga den.

Jag rekommenderar Booths böcker till de som vill utforska människors psykologi och hur vi påverkas av landskap, historia och personliga upplevelser.

Stephen Booths officiella hemsida

Stephen Booth ges ut på svenska av Minotaur

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: