Skip to content

Bad Things av Michael Marshall

14 februari 2009

badthingsBad things don’t just happen to other people…

John Henderson bodde med sin fru och två söner vid Murdo Pond i Black Ridge, Washington State. En vacker sommareftermiddag letade sig hans fyraåriga son Scott ut på bryggan och John sprang med andan i halsen för att hinna förhindra att han skulle falla i sjön. Trots att han hinner ner till bryggan innan Scott fallit i vattnet kan han inte rädda sin sons liv. Scott såg på sin pappa som om han inte känner igen honom och med ett uttryck av ofattbar rädsla föll han ner död. Läkarna kunde inte förklara varför det hände.

Tre år senare lever John ett helt annat liv. Han har lämnat Black Ridge och för en ensam och ganska anonym tillvaro. Han har begränsad kontakt med sin före detta fru och yngste son. Tills han får ett e-postmeddelande från någon som påstår sig veta vad som hände Scott.

Han återvänder till Black Ridge och fastnar mot sin vilja i ett händelseförlopp som oundvikligen tycks leda till att människor drabbas av olycka, däribland han själv, hans före detta fru och kvarlevande son. Han försöker desperat förstå vad som händer och hitta ett sätt att rädda sin familj.

——————

Ytterligare en välskriven och synnerligen otäck thriller av Michael Marshall. För mig är det här den typ av bok jag gillar mot min vilja; jag dras omedelbart in i handligen, jag kan knappt lägga ifrån mig boken för att jag bara måste får veta förklaringen till det som pågår, för att inte tala om hur det ska sluta.

Även den här boken är centrerad kring tesen att det finns mer mellan himmel och jord än man först kan tro. Och boken är så skickligt uppbyggd att det är svårt att inte själv tro att det mycket väl kan vara så.

Jag rekommenderar inte den här boken till de som lätt får mardrömmar av otäcka historier och grenar som skrapar mot fönsterrutan, men till alla andra som vill hitta en bok det är svårt att lägga ifrån sig.

Michael Marshalls hemsida

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: