Hoppa till innehåll

Martin Misunderstood av Karin Slaughter

04 februari 2009

martinmisunderstoodMartin Reed är allas hackkyckling, till och med hans egen mamma som han fortfarande bor med pekar ständigt på hans brister och tillkortakommanden. De som mobbade honom i skolan är nu hans arbetskamrater och mobbar honom fortfarande.

Martin har resignerat till sin situation och hittar tröst i böcker, framförallt läser han kriminallitteratur. Så plötsligt en dag finner han sig själv anklagad för inte bara ett, utan två mord. Plötsligt ser andra på honom med en helt ny respekt, och han lär känna den kvinnliga detektiven Anther Albada som han blir hopplöst förälskad i. Frågan är om Martin är skyldig eller missförstådd.

——————————-

Det här är en novell som skrevs av Karin Slaughter för firandet av The Month of the Thriller i Nederländerna.  Den har lästs in som ljudbok med Wayne Knight som uppläsare.

Den är ett ganska stort avsteg från Slaughters andra böcker som ofta är ganska mörka och blodiga historier. Den här är lättsam och humoristisk. Den är också fullspäckad med referenser till andra författare av kriminallitteratur och deras verk och karaktärer.

Jag föredrar nog Slaughters övriga böcker men är ändå glad att jag läst den här. Och lite nyfiken på att lyssna på ljudboken.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: