Skip to content

Gone Baby Gone

12 oktober 2008

4-åriga Amanda McCready har försvunnit från sitt hem i Dorchester, Boston. Polis- och mediauppbådet är massivt, men när flickan förblir försvunnen vill hennes släktingar anlita privatdetektiverna Patrick Kenzie (Casey Affleck) och Angie Gennaro (Michelle Monaghan). Patrick och Angie är själva uppvuxna i Dorchester och släktingarna hoppas att de ska få information från folk som inte skulle prata med polisen.

Polischefen Jack Doyle (Morgan Freeman) har själv förlorat en dotter och hans främsta prioritet är att hitta den försvunna flickan. Patrick och Angie utbyter därför information med polisdetektiverna Remy Bressant (Ed Harris) och Nick Poole (John Ashton). Poliserna ger deckarparet information om en känd pedofil och hans två följeslagare som setts i kvarteren, men som sedan inte gått att hitta. Patrick kan avslöja att Amandas mamma inte varit hos grannen och tittat på TV en halvtimme som hon påstått, utan flera timmar på puben i sällskap med en känd knarklangare.

Nu nystas en komplicerad härva av knarkaffärer och stulna pengar upp, men kommer polisen, Patrick och Angie hinna hitta lösningen medan Amanda fortfarande är i livet?

—————

Jag tycker att det här är en fantastisk film. Ben Affleck har producerat, bearbetat manus efter Dennis Lehanes bok med samma namn och regisserat med den äran. Redan från första början förmedlar filmen en känsla av realism och det är omöjligt att inte engagera sig i Amandas öde. Att historien dessutom är mycket mer komplicerad än vad den först verkar är förstås mest Dennis Lehanes förtjänst.

Vi tittare måste inte bara vara uppmärksamma på alla detaljer för att förstå hur allt verkligen hänger ihop, vi måste också ta ställning till komplexa moraliska dilemma. Det här är en film som väcker starka känslor och som stannar med en lång tid efter den tagit slut.

Jag rekommenderar absolut den här filmen.

Gone Baby Gone – officiell hemsida

Gone Baby Gone – IMDB

Gone Baby Gone – Wikipedia

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: